Göta kanal

Min bok ”Den ryska invasionen 1810-1832″,  boken om de ryska fångarna och Göta kanal kan du inte längre beställa genom mig..          

Boken kom från tryckeriet Tellogruppen i Söderköping och Bokbinderiet i Åby måndag 25/11 2019.

Mitt personliga lager är nu SLUT men stadshistoriska museet har några kvar – och jag kan ordna köpet. Kanske att även Söderköpings bokhandel har ngt exemplar.

Söderköpings stadsbibliotek har dock inte köpt boken.

Kanske du känner någon som kan vara intresserad, eller som du vill ge en bok till i gåva. Sänd gärna in en beställning. Min adress: ola/et/lonqvist.se

Läs gärna mer om ryssarna på min sida Göta kanal – komplement. Jag har planer om en ny rapport om antalet ”ryssbarn”, vilka de var och deras familjer. Antalet barn är betydligt fler än de 99 som finns med i födelseböckerna, det närmar sig 135 – och alla finns med i min bok men ”dolda” då de inte räknas upp bland ”födda” i församlingarna, dock nämnda i förekommande fall i andra källor.

Jag jobbar dessutom på en utredning om barn, barnbarn osv till ett par av ryssarna, från deras levnad under åren 1810-1832 fram till nutiden, men det tycks ta tid.

Jag har haft nöjet att få möjligt att presentera min forskning i form av föredrag.

Dessutom har jag haft ett personligt längre samtal i Söderköping med dåvarande ryske generalkonsuln i Göteborg Anastasia Fedorova och kunnat distribuera en bok till professor Sergei Kozorov vid universitetet i S:t Petersburg.