Göta kanal

Min bok Den ryska invasionen 1810-1832,  boken om ryssarna och Göta kanal kan du beställa genom att kontakta mig enligt nedan,  pris 255 kr/st, plus ev fraktkostnad.          2019-08-24

Ryssboken är nu 2020-06-21 levererad i 234 exemplar till intresserade köpare och ett par återförsäljare. Böckerna kom från tryckeriet Tellogruppen i Söderköping och Bokbinderiet i Åby måndag 25/11 2019.

Distributionen per post kostar för närvarande 100 kr/bok, och boken i sig själv 255 kr/st. Böcker kan hämtas ut hemma hos mig. Vid köp av 6 eller flera böcker kostar böckerna 150 kr/st.

Jag har tryckt 250 böcker så det innebär att det kommer att finnas böcker också för dig och för andra. Kanske du känner någon som kan vara intresserad, eller som du vill ge en bok till i gåva. Sänd gärna in en beställ-ning. Blankett finns nedan. Beställning kan ske så länge jag har några böcker kvar. Min adress: ola/et/lonqvist.se

Läs gärna mer om ryssarna på min sida Göta kanal – komplement. Ganska snart kommer det ut en ny rapport om antalet ”ryssbarn”, vilka de var och deras familjer. Antalet barn är betydligt fler än de 99 som finns med i födelseböckerna, det närmar sig 135 – och alla finns med i min bok men ”dolda” då de inte räknas upp bland ”födda” i församlingarna, dock nämnda i förekommande fall i andra källor.

Jag har haft nöjet att få möjligt att presentera min forskning i form av föredrag enligt nedan.

Dessutom har jag haft ett personligt längre samtal i Söderköping med Ryske Generalkonsuln i Göteborg Anastasia Fedorova och kunnat distribuera en bok till professor Sergei Kozorov vid universitetet i S:t Petersburg.

Åtvidaberg, 22/1 för 20 personer från Sjöfartsverket, 12/2 för 19 personer på Stads-historiska muséet i Söderköping, 26/2 för 22 personer i samband med Västra Husby genealogiska förenings årsmöte, 15/3 i samband med Gårdeby hembygdsförenings årsmöte (inställt av hälsoskäl), 20/3 Rotary i Åtvidaberg (inställt av hälsoskäl,) 23/3 åter igen på Stadshistoriska muséet i Söderköping (inställt av hälsoskäl) och 10/9 i Nässjö släktforskarförening och nu åter ett försök i Åtvidaberg den 14/9.

BLANKETT

TACK för ditt intresse/Ola